In het kort over mij en Mighties: 

Ik heb het op deze website regelmatig over 'ik' en natuurlijk over Mighties. Hieronder lees je kort wie ik ben, en hoe Mighties ontstond - en het is geworden tot wat het nu is. 

Mijn naam is Erika Bozo - van de Braak. Samen met mijn man en onze 3 kinderen wonen we in Den Bosch. Jake is 13 jaar, Elena 11 jaar en Mike 7 jaar oud. 

Sinds 2016 mag ik mijzelf ervaringsdeskundige noemen. Ervaringsdeskundige als moeder van een chronisch ziek en zorgintensief kind, en ervaringsdeskundige als moeder van een gezin wat door omstandigheden niet samen kan zijn. 
In 2016 werd onze jongste zoon Mike geboren. Hij had niet het geluk van een goede gezondheid. Mike werd geboren met een ernstige darmafwijking en lag daardoor maandenlang opgenomen in het ziekenhuis. 
En alsof dat nog niet genoeg was, kreeg hij op zijn derde verjaardag de diagnose JMML: chronische leukemie. Hiervoor had Mike een risicovolle stamceltransplantatie nodig. 
Als een wonder is Mike is inmiddels gezond en genezen, en hier zijn wij nog elke dag dankbaar voor! 

In 2019 bedacht ik het principe en werkwijze van Mighties. Het idee kwam voort vanuit de behoefte dat wij als gezin een concreet hulpmiddel nodig hadden. Doordat ons zoontje chronisch ziek was, leefden wij als gezin vaak uit elkaar. Fysiek samen zijn kon in deze tijden niet.
De naam Mighties kwam later, maar was snel besloten; Mike kreeg ooit de naam Mighty Mike. Het was zijn superkracht die ik terug wilde laten komen in dit krachtige middel. 
Vanaf het moment dat wij in een rustiger vaarwater terecht kwamen, heb ik Mighties verder ontwikkeld tot wat het nu is. 
Het hulpmiddel en het gedachtengoed wordt sinds 2021 ingezet door steeds meer zorgprofessionals. Mighties voelt als iets wat ik 'gewoon' moet voortzetten en waar ik me voor in wil zetten. Het is een stukje van mezelf, ontstaan vanuit mijn eigen ervaring. Ik ben er dankbaar voor dat ik hiermee andere gezinnen en hulpverleners kan helpen!