Een uniek en duurzaam product


Mighties krijgen emotionele waarde door het kiesproces dat begeleid wordt door een zorgprofessional. Ze zijn een concrete voorstelling van een gezinslid. Ze worden vastgehouden, ze gaan mee op reis, het zijn interactieve hulpmiddelen. Dit is waarom ik sta voor unieke, kwalitatief goede, en duurzame figuren. 

Het houten figuur heb ik zelf bedacht en ontworpen. Allereerst op papier en met klei. De basisvorm is een 8. Dit verwijst naar het 'oneindig-teken'; de gezinsleden voelen zich door Mighties te alle tijden met elkaar verbonden. 
Op de draaibank in het schuurtje van mijn vader werd na een aantal uren draaien en schuren, de eerste, echte unieke houten Mighty 'geboren' uit het uiteinde van een bezemsteel. Tegenwoordig komen ze vlotjes, maar zorgvuldig, 1 voor 1 uit de draaimachine van Droppert Houtbewerking in Nieuwkuijk. 

De Mighties worden door mij met de hand geschilderd in de 7 kleuren van de regenboog. De kleuren van de regenboog, omdat iedereen zich wel aangetrokken voelt tot, en zich kan identificeren met een kleur. De regenboog is een symbool van kracht en hoop. 

Het klopt; dat het een arbeidsintensief proces is. Maar de gedachte dat iedere Mighty straks kracht en steun gaat geven, maakt dat ik deze tijd er met alle plezier en voldoening in stop.